Амазонські напали індіанці не село в Перу

Плем’я диких амазонських індіанців вчинила на цьому тижні напад на невелике село Монт-Сальвадор, що знаходиться у важкодоступному районі Перу…

Як повідомляють місцеві ЗМІ, близько 200 аборигенів з племені Мачо-піро, які ще з кінця XIX століття уникають контактів із цивілізацією, вчинили напад на село Монт-Сальвадор. У пошуках їжі вони перебили весь худобу, і покинули поселення, забравши з собою м’ясо разом з каструлями і деякими іншими металевими предметами.

Незважаючи на те, що в нападі ніхто з жителів села при цьому напад не постраждав, вони були евакуйовані в місто.

Мачо-піро охороняють свої землі від лісорубів, наркодилерів і геологів, намагаються знайти нафту, з допомогою луків і стріл. Проте натиск лісорубів змушує їх вирушати на пошуки їжі за межі своїх земель. За останній рік це вже третій подібний напад в районі Монт-Сальвадорі.

Правозахисні організації намагаються домогтися того, щоб тубільців залишили в спокої, давши їм можливість спокійно жити на своїй території. Також громадські активісти боятися, що не менше половини племені загине при прямому контакті з цивілізацією – причиною цього може стати відсутність у тубільців імунітету до сучасних захворювань.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *