В єгипетському Шарм-ель-Шейху ввели комендантську годину

В середу 14 серпня влада Єгипту ввела на найближчий місяць комендантську годину в Каїрі і ряді районів країни, в тому числі на Синайському півострові, де розташований велика курортна зона Шарм-Ель-Шейх.

Комендантська година діятиме з 19 годин до 6 ранку за місцевим часом. У цей проміжок часу у силових структур і армії майже не обмежені повноваження, в тому числі по затриманню без суду і слідства підозрюваних у скоєнні злочинів.

Військовим Єгипту наказано надати підтримку місцевої поліції для захисту державних об’єктів і відновлення порядку в країні.

Всі ці заходи були вжиті владою у зв’язку з черговими масовими заворушеннями, що охопили міста Єгипту після жорсткого розгону прихильників поваленого президента Мохаммеда Мурсі з двох великих наметових таборів в Каїрі. Жертвами цього розгону стали близько 150 осіб, ще понад 1500 отримали поранення.

За інформацією Ростуризму на території Єгипту в даний час перебувають близько 40 000 російських туристів. Всім їм настійно рекомендується не залишати територію готелів.

Важливо підкреслити, що ці обмеження щодо переміщення не поширюються на самі території готелів, на них, як і раніше, можна користуватися всією інфраструктурою, загалом, продовжувати повноцінний пляжний відпочинок.

Також в Ростуризмі запевнили, що туристи, які прибувають в Шарм-еш-Шейх після 19 годин, тобто після початку дії комендантської години, не будуть утримуватися в аеропорту до його закінчення, а будуть організовано доставлятися в свої готелі.

</

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *