Геология земельного участка

Інженерна геологія-один з напрямків загальної геології. Дана гілка вивчає будову і характеристики верхніх шарів земної кори, а також їх взаємодію з рукотворними об’єктами. Необхідність геологічних досліджень обумовлена тим, що для проектування будівлі або споруди потрібна достовірна інформація про несучої здатності, будову та інші особливості грунту. При цьому важливо відзначити, що помилковий вибір матеріалів і конструкції об’єкта призводить до нерівномірної усадки, пориву комунікаційних ліній, виникненню тріщин та інших негативних наслідків. Саме тому до початку проектувальних робіт необхідно зробити дослідження геології ділянки, відведеної під будівництво. Причому це стосується не тільки багатоквартирних будинків або масштабних інженерних споруд, але і приватних котеджів. Найкраща геология земельного участка

Порядок виконання геологічного дослідження під будівництво
Підготовка. На початковому етапі фахівці збирають доступну інформацію про земельну ділянку. Для цього використовуються архіви раніше виконаних досліджень, а також інші джерела: топографічні карти, дані аерофотозйомки та ін. Використання цих матеріалів не тільки дозволяє скласти попередню думку про особливості території, але і дає можливість знизити вартість дослідження.
Польові роботи. Вивчення геології ділянки неможливо без відвідування місцевості. Під час виїзду інженери-геологи виконують візуальний огляд території, буріння розвідувальних свердловин, відбір проб ґрунту, інші дослідницькі роботи. Надалі зібрані зразки доставляються в лабораторію для випробувань і всебічного аналізу.
Камеральний етап. Заключна частина дослідження проходить в офісі. Фахівці перевіряють і систематизують зібрані відомості, виконують розрахунки, оформляють технічний звіт про дослідження геології ділянки. Документ містить докладні дані про стан, будову і фізико-технічні характеристики грунту і використовується при вирішенні різних проектувальних завдань.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *