У 2015 році в Москві зявиться 4-й міжнародний аеропорт

Через півтора року в найближчому Підмосков’ї відкриється новий сучасний міжнародний аеропорт «Раменське». Він стане четвертим аеропортом Московського авіавузла, після Шереметьєво, Домодєдово і Внуково.

Саме в такий строк планує вкластися литовська група Avia Solutions Group, яка виграла тендер на розвиток існуючого експериментального (випробувального) аеродрому ЛІІ ім. Громова, розташованого в 20 км від Москви, між містами Жуковський і Раменське.

У Мінтрансі впевнені, що до 2020 року, коли сукупний пасажиропотік Московського авіавузла досягне 97 млн. пасажирів, аеропорт «Раменське» буде здатний обслуговувати до 10 мільйонів пасажирів на рік, і стане важливим підмогою трьох інших аеропортів Москви.

Avia Solutions Group планує побудувати близько 250 тис. м2 аеропортової інфраструктури, і створити понад 10 тисяч нових робочих місць.

У Мінтрансі припускають, що, швидше за все «Раменське» буде орієнтований на низькобюджетних авіаперевізників і можливо стане базовим аеропортом для нового аэрофлотовского дискаунтера «Доброльота». Адже не секрет, що Аерофлот не хоче бачити своє «дисконтне дітище в Шереметьєво, а авіаперевізники, які літають в Домодєдово і Внуково, не хочуть отримати такого конкурента у себе в аеропортах.

Проте є у проекту «Раменське» та противники, які вважають, що це місце вибрано не дуже вдало:

По-перше, досі ніяк не вирішено транспортне питання в Раменське, тобто швидко дістатися туди з Москви зараз не реально, оскільки усі автомобільні дороги в районі перевантажені, а до самого аеропорту залізничного під’їзду немає.

По-друге, у функціонуванні нового аеропорту можливі деякі проблеми з-за того, що певні години на ВВП будуть зарезервовані для рейсів експериментальної авіації (випробувальних польотів Центрального аерогідродинамічного інституту). Тут же базується авіапарк МНС Росії.

По-третє, не треба забувати і про авіасалоні МАКС, що проходить в Жуковському раз на два роки у серпні. Мова йде про серпні – і без того самому перевантаженому місяці для авіаперевезень. На час цього заходу доведеться закривати аеропорт для цивільних рейсів, а переносити їх в інші московські аеропорти.

По-четверте, не варто забувати і про навантаження на повітряний простір цього району, а отже вона дуже велика. Тут проходять траси літаків, що летять у Внуково і Домодєдово.

На думку експертів, російським властям доцільніше не відкривати новий четвертий аеропорт, «вливаючи в нього мільярди, а вирішити інфраструктурні проблеми трьох діючих, адже там дуже багато проблем, і вони майже не вирішуються. Наприклад, за ці гроші було б вирішити проблеми з транспортною доступністю Шереметьєво і Домодєдово, адже пасажиропотік там росте великими темпами, а дороги до аеропортів не розвиваються взагалі.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *